Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Het beste moment

Het beste moment?


Wat is HET moment? Bestaat dat wel, het juiste moment?

Rondom de jaarwisseling denken veel mensen na over grote of kleine vragen. Goede voornemens. Meer sporten, gezonder leven, afvallen. Je beter en gelukkiger voelen is het doel. Ergens moet je het begin maken. Maar wanneer? Weet je het wel zeker? Heb je het er voor over?

In mijn praktijk merk ik na de feestdagen ook ieder jaar weer dat mensen ook hebben nagedacht over hun relatie. Maakt het me wel gelukkig? Wil ik zo wel oud worden? Hoe moet ik dan verder? Lukt dat wel?

In mijn werk merk ik dat mensen worstelen en moeilijke besluiten liever uitstellen. Of aan een ander overlaten. Zeker als het om het verbreken van je relatie gaat heeft een besluit heftige gevolgen. Het gaat over de basis van je leven. Je kinderen, je huis, je werk en financiën. Soms ook je onderneming. Alles lijkt te wankelen.

Heel bewust heb ik er zo’n tien jaar geleden er voor gekozen om als gespecialiseerd advocaat-mediator alleen nog mensen samen te helpen als ze hun relatie willen verbreken. Niet meer vechten. In rust en ruimte overzicht brengen. Inzicht en overzicht in alles wat er geregeld moet worden. Het is fijn mijn kennis en ervaring als expert familierecht in te zetten voor het beste resultaat voor beiden. En niet voor de een tegen de ander. Vooral de kinderen zijn dan de verliezers.

Hoe ons kantoor dan werkt? Samen met de mensen gaan we aan tafel. En met de kinderen als dat wenselijk is. Bespreken we zeker ook de emoties uit de relatie en rondom de scheiding. “De emotie komt van rechts” is ons motto. Pas als de kou uit de lucht is, ontstaat er ruimte om de zaken op inhoud goed samen te regelen.

Inmiddels hebben we jarenlange ervaring met mediations en overlegscheidingen. Hoe veel er ook gebeurd is en hoe mensen elkaar ook zijn kwijtgeraakt, in bijna alle gevallen lukt het ons de communicatie weer te verbeteren. Juist omdat de emoties bij ons voorrang krijgen. Meerdere keren per jaar besluiten mensen daardoor alsnog het samen nog een keer te proberen. In de andere gevallen ronden wij voor hen de scheiding in goed onderling overleg af. Zonder zitting bij de rechtbank. Wel met een werkbaar ouderschapsplan. En uiteraard de vastlegging van de afspraken over het gezamenlijke bezit en eventuele schulden.

Het beste moment bestaat volgens mij niet. De beste keus wel. Als je gelukkig wilt leven, is het de kunst om te weten wanneer je moet vertrekken. Voor de bus, van een feest, naar een nieuwe baan of uit je relatie. Om bewust een betere weg in te slaan.

Back To Top