Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Bemiddeling bij scheiding of beëindiging van uw relatie

Met een gespecialiseerde familiemediator van Winters Mediation lost u conflicten op bij een echtscheiding of beëindiging van uw relatie. U gaat samen in gesprek onder begeleiding van de mediator. De mediator zorgt ervoor dat het gesprek in goede banen wordt geleid en emoties kunnen worden geuit. Alle onderdelen waarover afspraken moeten worden gemaakt, zoal de verdeling van eigendommen, erfenissen en een ouderschapsplan passeren de revue.

 • Mediator met juridische kennis: Gudrun Winters is ook advocaat gespecialiseerd in familierecht
 • De advocaat-mediator kan het echtschedingsverzoek indienen bij de rechtbank
 • Ervaren in het regelen van scheidingen van ondernemers 
 • Gratis intakegesprek van 30 minuten: dezelfde week nog een afspraak
 • Afspraken overdag en in de avond mogelijk
 • Vestigingen in Zutphen, Deventer, Lelystad, Hengelo en Lochem

Wat is scheidingsmediation?

Een oplossing vinden voor uw geschil

Bij scheidingsmediation gaat u onder begeleiding van een scheidingsmediator in gesprek met uw ex-partner om de zaken omtrent uw scheiding te regelen. Als u uit elkaar gaat, wordt er tijdens de mediation toegewerkt naar vastlegging van de onderlinge afspraken tussen u als ex-partners (convenant) en tevens tussen u als ouders als u samen kinderen heeft (ouderschapsplan).

Stappen mediation scheiding bij Winters Mediation

1.      Kennismakingsgesprek

Allereerst begint de scheidingsmediation met een kennismakingsgesprek. Beide partijen kunnen in dit gesprek hun verhaal kwijt, zodat de scheidingsmediator een goed beeld krijgt van de situatie. De mediator dient hierbij als onafhankelijke partij door een veilige omgeving te creëren om te praten en een luisterend oor te bieden.

2.      Boosheid en onbegrip wegnemen

Het is belangrijk dat de meeste boosheid en onbegrip is verdwenen voordat er afspraken worden gemaakt. Onze mediators zijn getraind in het kweken van wederzijds begrip en het verminderen van boosheid. Beide ex-partners moeten namelijk open staan voor de ideeën van de ander en het maken van afspraken die voor beiden werken.

3.      Het maken van afspraken

Doorgaans zijn er drie tot vijf gesprekken nodig bij mediation om tot een oplossing te komen. De mediator begeleidt het gesprek door de juiste vragen te stellen en creatieve oplossingen aan te dragen op praktisch en financieel gebied. Zo krijgt u zelf een duidelijk overzicht van uw situatie en komt u samen met uw ex-partner tot een duurzame oplossing.

4.      Bescherming tegen juridische valkuilen

Het grote voordeel van Winters-Mediation ten opzichte van andere mediationpartijen is dat wij een ervaren familierechtadvocaat aanbieden. Onze mediator Gudrun Winters is advocaat en kan u daarom voorzien van juridisch advies. Bij een scheiding zijn er juridische valkuilen waar Gudrun u voor kan behoeden. Zo helpen we u op ieder vlak.

De voordelen van mediation bij een scheiding

Mediation bij scheiden is de ideale oplossing om goed uit elkaar te gaan. De communicatie gaat vaak niet zo soepel bij een relatiebreuk, omdat de emoties vaak al hoog opgelopen zijn. Jullie zijn echter gebaat bij het maken van goede en duidelijke afspraken, dus een goede communicatie is zeer belangrijk. Mediation heeft vele voordelen om in goed overleg afspraken te maken en op goede voet uit elkaar te gaan. De belangrijkste voordelen zijn:

 • U vindt doorgaans snel een goede oplossing
 • U kunt zelf besluiten nemen
 • U houdt vaak een goede verstandhouding met uw ex-partner

Snelle en goede oplossingen

Bij scheidingsmediation gaat u in gesprek met elkaar om een oplossing te vinden die voor jullie allebei werkt. De mediator zorgt ervoor dat iedere partij haar zegje kan doen en bekijkt de situatie met een neutrale blik. Hiermee waarborgt de mediator de kwaliteit van het gesprek. Met deze aanpak vindt u vaak snel een goede oplossing waar u beiden tevreden mee bent.

Zelf een besluit nemen

Er is bij scheidingsmediation geen rechter die een knoop doorhakt en een persoon gelijk geeft. Iedereen denkt zelf mee over een oplossing en de partijen komen hier bijna altijd uit. Wanneer u het eens bent over de afspraken, kunt u dit vast laten leggen door onze advocaat. Zij kan de afspraken laten bekrachtigen bij de rechter.

Goede relatie met uw ex-partner

U houdt vaak een goede verstandhouding met uw ex-partner. Dit is waarschijnlijk het grootste voordeel van scheidingsmediation. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is dit heel waardevol. Kinderen moeten namelijk zo weinig mogelijk nadeel hebben van de scheiding, zodat ze kunnen genieten van een zorgeloze jeugd.

Onze MfN-geregistreerde mediators

MfN-registermediators zijn gekwalificeerde mediators die voldoen aan de kwaliteitseisen en werkcondities die gesteld worden door de MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

Gudrun Winters - Winters Mediation

mr. drs. Gudrun Winters
MfN-geregistreerd mediator en familierecht advocaat, aangesloten bij vFAS en VvCP
E: gudrun@winters-mediation.nl

ir. Robert Evers
MfN-geregistreerd mediator, gespecialiseerd in arbeids- en zakelijke geschillen
E: robert@winters-mediation.nl

Mediator Samantha Romeijn

Samantha Romeijn
MfN-geregistreerd mediator, gespecialiseerd in familiezaken
E: samantha@winters-mediation.nl

Foto Rezwan Wali - Winters Mediation

Rezwan Wali
Juriste, gespecialiseerd in familiezaken
E: rezwan@winters-mediation.nl

Scheiding en kinderen

Als er sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap met kinderen moet u nog een verzoekschrift inclusief het ouderschapsplan en het convenant indienen bij de rechtbank. Zodra de rechtbank een beschikking heeft afgegeven en deze beschikking is ingeschreven in het register van de burgerlijke stand, bent u officieel gescheiden of is uw geregistreerd partnerschap ontbonden. Onze advocaat kan deze gerechtelijke procedures voor u voeren. Daarmee kunnen we u dus gedurende het hele proces begeleiden.

Als ouders uit elkaar gaan, heeft dit grote impact op kinderen. Voor de kinderen is dit vaak een emotionele tijd. Naast het regelen van een ouderschapsplan en alimentatieverplichtingen, is het ook goed om extra aandacht te geven aan de gevoelens van het kind. Juist in deze situatie zijn kinderen extra kwetsbaar.

Winters Mediation heeft tijdens het mediationtraject speciale aandacht voor kinderen. Door te werken met eigen kindgesprekken en eventueel een kindertherapeut, kunnen we de begeleiding bieden die een kind nodig heeft. Zo geven we ze de mogelijkheid hun verhaal te vertellen, helpen we bij de emotionele verwerking van de scheiding en alle praktische veranderingen die dit met zich mee brengt.

Villa Pinedo

Kijkt u eens op Villa Pinedo voor meer informatie over kinderen en scheiden. Villa Pinedo is er om ouders bewust te maken van wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat wanneer ouders scheiden. Met deze informatie kunt u handelen in het belang van uw kind. Daarnaast is er ook veel informatie op de site voor de kinderen zelf te vinden. Kinderen kunnen hier terecht voor tips en advies, lezen over ervaringen van anderen en laten horen wat zij denken, voelen en vinden van de scheiding van hun ouders.

Advocaat nodig?

Naast mediators bieden we u ook een advocaat aan. Gudrun Winters is niet alleen een MfN-geregistreerde mediator, ze is ook een familierecht advocaat. Ze helpt u graag met behulp van bemiddeling en staat u bij gerechtelijke procedures bij. U kunt bij haar terecht voor familiezaken, waaronder:

 • Echtscheiding (eenzijdig)
 • Ontbinden van geregistreerd partnerschap
 • Verbreken van samenlevingscontract
 • Verdelen en verrekenen van gemeenschap van goederen
 • Afwikkelen van huwelijkse voorwaarden
 • Omgang, gezag en juridisch ouderschap
 • Kinder- en partneralimentatie
 • Afhandelen van een nalatenschap

Scheidingsmediation iets voor u?

Overweegt u om te starten met scheidingsmediation? Neem dan contact op met Winters Mediation voor een gratis eerste gesprek. Onze mediators helpen u graag met het oplossen van uw geschil.

Back To Top