Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Zo laag mogelijke kosten

 

Een succesvolle mediation voorkomt dubbele advocaatkosten!

Winters Mediation start elk traject met een intakegesprek. De eerste 30 minuten zijn gratis en vrijblijvend. Op basis van hetgeen u beiden aangeeft, kan een globale inschatting van de doorlooptijd en het aantal uren mediation gegeven worden. De kosten van de mediation worden door ons bij beide partijen voor de helft in rekening gebracht. Op deze manier houdt u de kosten zo laag mogelijk. Neem contact op door te bellen of door ons contactformulier in te vullen. We helpen u graag verder.

Tarieven

Binnen onze praktijk zijn verschillende mediators werkzaam. Hun tarieven zijn als volgt:

  • Mediator Familiezaken: € 145,= per uur, exclusief BTW
  • Mediator Arbeid en Zakelijk: € 185,= per uur, exclusief BTW
  • Advocaat-mediator: € 225,= per uur, exclusief BTW

Bij mediations waarbij een verzoekschrift bij de rechtbank moet worden ingediend (bijvoorbeeld bij een echtscheiding), dan zal dat door de advocaat-mediator voor u verzorgd worden.

Gesubsidieerde Rechtsbijstand (toevoeging)

Als uw inkomen en vermogen onder een bepaalde grens blijft, heeft u recht op een bijdrage van de overheid in de kosten. Dit is geregeld in de Wet op de Rechtsbijstand en heet een toevoeging. Met een toevoeging betaalt u wel een eigen bijdrage. In het algemeen geldt: hoe hoger uw inkomen is, hoe hoger uw eigen bijdrage is, dus hoe meer u zelf moet betalen.

Winters Mediation is bevoegd om bij de Raad voor Rechtsbijstand deze toevoeging namens u aan te vragen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een toevoeging en hoe hoog de eigen bijdrage is? Kijk dan op de site van de Raad voor Rechtsbijstand onder het kopje Eigen bijdrage. Let erop dat u op deze website bij ”mediation” kijkt.

Mediation

Als u voor een mediationzaak (scheidingsbemiddeling / bemiddeling bij zakelijke conflict) een toevoeging krijgt, bedraagt uw eigen bijdrage in 2020 slechts € 55,= of € 107,=. Deze bedragen zijn inclusief BTW.

Griffiekosten rechtbank

Griffiekosten die aan de rechtbank moeten worden betaald zijn in 2020 bij een gezamenlijk verzoekschrift € 304,= voor betalende zaken en € 83,= voor toevoegingszaken. Iedere partij betaalt de helft van het voor hem of haar geldende tarief.

Gratis?

Veel rechtsbijstandverzekeringen hebben mediation in hun pakket. Afhankelijk van uw type verzekering vergoeden zij ook vaak een groot gedeelte van de kosten.

Neem contact met ons op voor het plannen een intakegesprek.

Back To Top