skip to Main Content
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62

Zo laag mogelijke kosten

 

Een succesvolle mediation scheelt dubbele advocaatkosten! Winters Mediation start elk traject met een intakegesprek. De eerste 30 minuten zijn gratis en vrijblijvend. De kosten van een mediationzaak worden door ons bij beide partijen voor de helft in rekening gebracht. Op deze manier houdt u de kosten zo laag mogelijk. Neem contact op door te bellen of door ons contactformulier in te vullen. We helpen u graag verder.

Toevoeging

Als uw inkomen en vermogen onder een bepaalde grens blijft, heeft u recht op een bijdrage van de overheid in de kosten. Dit is geregeld in de Wet op de Rechtsbijstand en heet een toevoeging. Met een toevoeging betaalt u wel een eigen bijdrage. In het algemeen geldt: hoe hoger uw inkomen is, hoe hoger uw eigen bijdrage is, dus hoe meer u zelf moet betalen.

Winters Mediation is bevoegd om bij de Raad voor Rechtsbijstand deze toevoeging namens u aan te vragen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een toevoeging en hoe hoog de eigen bijdrage is? Kijk dan op de site van de Raad voor Rechtsbijstand onder het kopje Eigen bijdrage.

Mediation

Als u voor een mediationzaak (scheidingsbemiddeling / bemiddeling bij zakelijke conflict) een toevoeging krijgt, bedraagt uw eigen bijdrage in 2019 slechts €54,- of €106,-.

Griffiekosten rechtbank

Griffiekosten die aan de rechtbank moeten worden betaald zijn in 2019 bij een gezamenlijk verzoekschrift €297,- voor betalende zaken en €81,- voor toevoegingszaken. Iedere partij betaalt de helft van het voor hem of haar geldende tarief.

Gratis?

Veel rechtsbijstandverzekeringen hebben mediation in hun pakket. Afhankelijk van uw type verzekering vergoeden zij ook vaak een groot gedeelte van de kosten.

Soms is het ook mogelijk om via bijzondere bijstand via de gemeente alle kosten terug te krijgen, dit ligt aan uw inkomen en vermogen. Dit kan op aanvraag bij uw gemeente; de voorwaarden verschillen per gemeente.

Neem contact met ons op voor het plannen een intakegesprek.

“Ik wilde echt niet dat mijn vrouw de zorg voor onze kinderen kreeg, omdat ze die puur wilde om mij te pesten. Gelukkig wist de advocaat me te helpen om de rechter dit in te laten zien. Ik zorg nu zelf voor de kinderen en ze hebben een omgangsregeling met mijn ex.”
Back To Top