Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die met een neutrale blik naar uw conflict kijkt en samen met beide partijen naar een duurzame oplossing zoekt. De mediators van Winters Mediation helpen u graag met het oplossen van conflicten bij echtscheidingen, erfrechtelijke en zakelijke situaties.

Winters Mediation biedt de volgende zekerheden:

  • Mediators met jarenlange ervaring en juridische kennis
  • Gratis intakegesprek van 30 minuten
  • Binnen een week al een afspraak
  • Afspraken in de avond mogelijk
  • Samen het conflict oplossen totdat iedereen tevreden is
  • Twee vestigingen bij u in de buurt: in het centrum van Zutphen en in het buitengebied (Joppe)

Maak een afspraak met een van onze mediators in Zutphen door ons te bellen of een afspraak te maken via ons contactformulier.

“Ik dacht niet dat ik er met mijn ex-partner uit zou komen. Dankzij de professionele werkwijze van Winters Mediation is dit toch gelukt en ik ben hier erg dankbaar voor.”

Marlien (42) uit Zutphen

“Onze broer had veel geregeld in zijn testament. We wisten niet goed hoe de gang van zaken ging. Dankzij het advies van Gudrun hebben we de erfenis naar alle tevredenheid kunnen verdelen.”

Thomas (55) uit Zutphen

Na het overlijden van mijn moeder kwamen we voor veel keuzes te staan. We hadden ons nog nooit echt verdiept in de erfenis. Gelukkig heeft Gudrun ons heel goed geadviseerd.

Janneke (45) uit Zutphen

Onze mediators in Zutphen

Gudrun Winters - Winters Mediation

mr. drs. Gudrun Winters
MfN-geregistreerd mediator en familierecht advocaat, aangesloten bij vFAS en VvCP
E: gudrun@winters-mediation.nl

ir. Robert Evers
MfN-geregistreerd mediator, gespecialiseerd in arbeids- en zakelijke geschillen
E: robert@winters-mediation.nl

Mediator Samantha Romeijn

Samantha Romeijn
MfN-geregistreerd mediator, gespecialiseerd in familiezaken
E: samantha@winters-mediation.nl

Foto Rezwan Wali - Winters Mediation

Rezwan Wali
Juriste, gespecialiseerd in familiezaken
E: rezwan@winters-mediation.nl

De voordelen van Winters Mediation

In tegenstelling tot rechtszaken, kent mediation geen verliezers. U gaat onder begeleiding van een mediator in gesprek met de persoon waar u een conflict mee heeft. Vervolgens lost u samen het probleem door op zoek te gaan naar een duurzame oplossing die voor beide partijen goed werkt. Wat veel van onze cliënten prettig vinden, is dat ze na het mediationproces nog met de andere partij door een deur kunnen. Tot slot bespaart u veel kosten, omdat u beide geen advocaat hoeft in te schakelen en de kosten voor de mediator kunt delen.

Hoe mediation in zijn werk gaat

Het proces van mediation bestaat uit een reeks stappen waarin u met de andere partij naar een oplossing toewerkt. De mediator begeleidt de gesprekken en zorgt ervoor dat deze oplossing duurzaam is en goed werkt voor beide partijen. U bepaalt zelf hoeveel gesprekken er plaatsvinden. In de meeste gevallen zijn dit er drie tot vijf.

1.      Eerste gesprek

In het eerste gesprek, ook wel het intakegesprek genoemd, kunnen beide partijen hun verhaal kwijt. De mediator krijgt op deze wijze een duidelijk beeld van de situatie. Indien u nog niet aan een gezamenlijk gesprek toe bent, is het ook mogelijk om eerst ieder een individueel gesprek te voeren. We raden echter sterk aan om samen aanwezig te zijn bij het gesprek wanneer u afspraken wilt maken.

2.      Optimale gespreksomgeving

Onze mediators zetten zich in om een optimale gespreksomgeving te creëren voor u en uw gesprekspartner. De gesprekken die gevoerd worden zijn vertrouwelijk en we vinden het daarom van uiterst beland dat alle partijen zich veilig voelen. De pijnpunten kunnen dan op tafel worden gelegd en bespreekbaar worden gemaakt. Onze ervaren mediators geven u de ruimte om uw gevoelens te uiten en uw wensen te delen.

3.      Afspraken maken

Zodra er een vertrouwelijke omgeving is gecreëerd, kunnen er afspraken worden gemaakt. Hierbij zal de mediator nooit partij kiezen. Door het stellen van de juiste vragen worden wensen inzichtelijk. De mediator behoudt het overzicht altijd goed, waardoor het maken van afspraken gemakkelijker wordt gemaakt.

4.      Ondersteuning bij juridische aspecten

Winters Mediation heeft veel juridische kennis in huis, dankzij oprichtster Gudrun Winters. Zij is familierecht advocaat en behoedt u daarom voor juridische valkuilen. Ook kan ze u helpen met zaken die alleen door advocaten kunnen worden afgehandeld, zoals het indienen van een verzoekschrift en ouderschapsplan bij de rechtbank.

Kosten mediation

De kosten van mediation liggen veel lager dan wanneer u juridische stappen moet ondernemen. Bij mediation deelt u de kosten namelijk met de andere partij. Als beide partijen een advocaat inschakelen, dan bent u hier dubbele kosten aan kwijt. Bovendien is het intakegesprek (30 minuten) bij Winters Mediation gratis. Wanneer uw inkomen onder een bepaalde grens ligt, komt u in aanmerking voor een vergoeding. Lees meer over de kosten en tegemoetkoming.

Neem contact op met Winters Mediation Zutphen

Onze mediators helpen u graag bij arbeidsconflicten, zakelijke conflicten, nalatenschapsmediation, echtscheidingsmediation en overlegscheiden. Neem contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak.

U vindt onze locaties in het centrum van Zutphen en in het buitengebied van Joppe. U kunt ook bij ons terecht voor mediation in Deventer, Lelystad en Hengelo (Ov).

Adres
Boompjeswal 10
7201 CK Zutphen

Contact
Telefoon: 0575 54 18 57
E-mail: info@winters-mediation.nl

Adres
Spoorpad 1
7215 AK Joppe

Contact
Telefoon: 0575 54 18 57
E-mail: info@winters-mediation.nl

Back To Top