Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Mediation en videobellen

Ook in deze onzekere tijden staan onze mediators klaar om u te helpen. De mediationgesprekken met onze mediators kunnen sinds kort ook gevoerd worden met videobellen. We gebruiken hiervoor een veilige omgeving in Zoom. In combinatie met gebruik van ons eigen digitale klantenportaal, kunt u met de mediator videobellen en ook samen naar documenten kijken, documenten uploaden en bewerken. Het is hiermee dus mogelijk om de mediation op een persoonlijke manier, zij het op afstand en zonder fysiek contact, voor u te verzorgen. Al onze mediators hebben inmiddels ervaring opgedaan met Zoom en het klantenportaal en wij zullen u in de mediation begeleiden met het werken met deze hulpmiddelen.

Na telefonisch contact sturen wij u een link naar de beveiligde virtuele vergaderruimte en een link voor het gebruik van het klantenportaal. Neem contact met ons op en we bespreken met u de verschillende mogelijkheden.

  • Persoonlijke aanpak via videogesprekken
  • Dezelfde week nog een afspraak: gratis intakegesprek van 30 minuten
  • Onze online afspraken zijn overdag maar ook in de avond mogelijk
  • Beveiligde verbinding en klantenportaal zorgen voor optimale privacy

Is scheidingsmediation nog mogelijk?

Al onze werkzaamheden gaan gewoon door en onze mediators staan klaar om u ook in deze tijd te begeleiden. Onze manier van werken blijft dezelfde, alleen zullen we nu de gesprekken voeren via een beeldscherm. Dit kan in het begin even wennen zijn waardoor het als beperkend aan kan voelen. U zult echter snel merken dat het videobellen net zo persoonlijk voelt als een gesprek in persoon. De mediator bespreekt vooraf met u wat benodigd is en hoe het proces van videobellen exact werkt. U begint goed voorbereid aan het videogesprek.

De verschillende stappen van de mediation zijn bij de online gesprekken dezelfde. De aanpak van onze (scheidings)mediators is gelijk aan hoe onze mediators deze gesprekken aan tafel met u voeren. Bij Winters Mediation werken we in vijf stappen met u naar een oplossing toe:

  1. Voeren van een intakegesprek
  2. Het digitaal ondertekenen van de mediationovereenkomst
  3. Het creëren van een vertrouwelijke omgeving in het eerste gesprek
  4. In vervolggesprekken begeleiden we u bij het maken van afspraken
  5. We geven deskundig informatie bij juridische aspecten

Hoe werkt videobellen met een mediator?

1.      Afgeschermde groep en vertrouwelijkheid

De mediator maakt een afgeschermde vergadering waarin alleen de mediator,u beiden en onze notulist deelnemen. De mediator zorgt ervoor dat er geen derden zonder toestemming in het gesprek komen. Bij de start van iedere mediation worden afspraken gemaakt over de vertrouwelijkheid. U bevestigt dit naar elkaar en de mediator door het elektronisch ondertekenen van de Mediationovereenkomst. Eventuele video- of audio-opnames vallen net als bij gesprekken waarbij u in persoon aanwezig bent, onder deze vertrouwelijkheid. Zo blijft u verzekerd van privacy en geheimhouding.

2.      Klantenportaal

Nadat de Mediationovereenkomst digitaal ondertekend is, krijgt u een digitale kopie en een link met daarin de logingegevens voor het elektronisch klantportaal van Winters Mediation. In dit portaal kunnen de deelnemers aan de mediation diverse gegevens uploaden die nodig zijn voor de te op te stellen officiële stukken. Ook de mediator zal gedurende de mediation dit portaal gebruiken om documenten in te plaatsen. Zo blijft alles overzichtelijk en elektronisch voor alle deelnemers beschikbaar.

3.      Uitnodiging accepteren en het eerste videogesprek

Voor het eerste videogesprek ontvangt u van de mediator een uitnodiging waarin een link en vergadering-ID staan waarmee u deel kunt nemen aan de afgeschermde vergadering. Mocht de link niet werken, dan kunt u ook direct op de website van Zoom (www.zoom.us) met de vergadering-ID inloggen. U bent niet verplicht om vooraf bepaalde software op de computer te installeren. Het werkt dus heel flexibel en makkelijk.

4.      Aan het begin van het eerste videogesprek

Als u eenmaal in het programma zit kunt u de audio- en video instellingen controleren en testen. Het is daarom verstandig om 5 minuten te voren alvast in te loggen. De beste audiokwaliteit wordt bereikt door oortjes te gebruiken in plaats van de microfoon en luidspreker van de laptop of telefoon. Zorg ervoor dat u met uw laptop of mobiele telefoon op een rustige plek zit en dat u niet gestoord wordt. Onze mediators hebben goede ervaringen met het videobellen.

5.      Gesprek voeren

Zodra iedereen zich aangemeld heeft voor het gesprek kan het videobellen van start gaan. Dit zal eerst even vreemd voelen, maar dit gevoel zal al snel overgaan. Tijdens het videobellen is het mogelijk om schermen of documenten te delen, waardoor een beter begrip ontstaat bij het bespreken van inhoudelijke zaken.

Onze MfN-geregistreerde mediators

MfN-registermediators zijn gekwalificeerde mediators die voldoen aan de kwaliteitseisen en werkcondities die gesteld worden door de MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

Gudrun Winters - Winters Mediation

mr. drs. Gudrun Winters
MfN-geregistreerd mediator en familierecht advocaat, aangesloten bij vFAS en VvCP
E: gudrun@winters-mediation.nl

ir. Robert Evers
MfN-geregistreerd mediator, gespecialiseerd in arbeids- en zakelijke geschillen
E: robert@winters-mediation.nl

Mediator Samantha Romeijn

Samantha Romeijn
MfN-geregistreerd mediator, gespecialiseerd in familiezaken
E: samantha@winters-mediation.nl

Foto Rezwan Wali - Winters Mediation

Rezwan Wali
Juriste, gespecialiseerd in familiezaken
E: rezwan@winters-mediation.nl

Vrijblijvende kennismaking

Bent u geïnteresseerd in scheidingsmediation via videobellen? Neem contact met ons op voor een gratis eerste gesprek. Onze mediators doorlopen graag met u de mogelijkheden voor mediation via videogesprekken.

Back To Top