Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

In 5 stappen goed door je scheiding

U wilt goed uit elkaar. Zonder lange ellendige en dure procedure. Een realistische toekomstbasis die zoveel mogelijk aan de belangen voldoet. Een basis die goed is voor u , uw ex partner en uw eventuele kinderen. En natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen en daarmee kosten besparen.
Een echtscheidingsprocedure vraagt veel tijd en energie. En er komen veel juridische zaken bij kijken. Steeds meer mensen doen daarom een beroep op een mediator. Een goede mediator kent de juridische kanten uitstekend, let op belangrijke details en begeleidt alle gesprekken zorgvuldig en deskundig. Winters Mediation is graag uw mediator en helpt u in 5 stappen door de scheiding naar de basis voor uw nieuwe toekomst.

In 5 stappen door uw scheiding

1. Kennismaking
Persoonlijk contact is voor Winters Mediation erg belangrijk. We gaan dus kennismaken. Zo weet u beter aan wie u de begeleiding van uw echtscheiding toevertrouwt. Bovendien wil Winters Mediation graag een goed beeld hebben van uw beider belangen. En hoe meer u ons vertelt, des te beter wij u kunnen begeleiden bij het zoeken van gezamenlijke oplossingen. Dat kunt u ondertussen zelf ook, bijvoorbeeld op de website van Verderonline. Doordat wij beschikken over specialistische kennis van de juridische en menselijke kant rondom scheidingen en een zorgvuldig opgebouwd netwerk hebben, kunnen we u als expert bijstaan. Tijdens onze kennismaking leggen we zo samen de basis voor een goede samenwerking met het gewenste resultaat: een scheiding die een nieuwe toekomstbasis voor u beiden is.

2. Onderzoek
Natuurlijk helpt Winters Mediation u graag bij het regelen van uw scheiding. En bij voorkeur doen we dat snel en effectief. Maar niet te snel. Als we u en uw partner hebben gesproken over de belangen die gemoeid zijn met de scheiding geeft dat veel belangrijke informatie. In veel gevallen is er wat onderzoek nodig. U wilt namelijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Belangrijk is dat geen zaken over het hoofd worden gezien bij de te regelen gevolgen. Wij vinden het ook van grote waarde dat u over de juiste informatie beschikt voordat u besluiten neemt. Zijn er huwelijkse voorwaarden? Is er sprake van een verrekenbeding? Hoe zit het met de eigendom van uw woning? Is er een levensverzekering waarin kapitaal is opgebouwd? Moet de waarde van de aandelen van uw onderneming worden verdeeld? Zijn er erfenissen of pensioenen? Moet er alimentatie worden betaald en zo ja, hoeveel ? Ook de belastingtechnische aspecten zijn belangrijk. Om die reden werken wij nauw samen met betrouwbare fiscalisten. Onderzoek afgerond? Dan zijn we klaar voor de volgende stap.

3. Afspraken
Een eerlijk en deskundig begeleid bemiddelingsproces. Dat is wat u bij Winters Mediation kunt en mag verwachten. Een scheiding is een serieuze en ingrijpende stap. Met veel juridische haken en ogen. En veel emoties. Dat beseffen wij ons maar al te goed. Wij kijken daarom goed met u mee of de gevolgen goed in beeld zijn, zodat u goed verder kunt in de toekomst. We geven juridische informatie en zorgen dat er in overleg oplossingen kunnen worden bedacht waar u allebei mee verder kunt. Het gaat om uw toekomst en tevredenheid. Zorgvuldig gemaakte en juridisch verantwoorde afspraken: uw belang is ons belang.

4. Afwikkeling
Een scheiding is uiteindelijk toch juridisch werk. Er moeten afspraken goed en duidelijk worden vastgelegd. Zodra u het samen eens bent over de te maken afspraken , ligt er voor ons nog een belangrijke taak: de officiële afhandeling van uw scheiding. Winters Mediation rondt voor u de opstelling van de benodigde stukken en de daadwerkelijke scheiding keurig af.
Een echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap kan in Nederland alleen door een advocaat worden afgerond. Dat doet Winters Mediation voor u. Onze gespecialiseerde familierechtadvocaat regelt de zaken bij de rechtbank zonder dat een zitting hoeft plaats te vinden. Ook zorgen wij voor de officiële inschrijving van de scheiding.

5. Resultaat
Een scheiding die voor u beiden goed geregeld is. Aandacht voor uw nieuwe toekomstbasis. Daar werken mijn collega’s en ik samen met u aan.

Samantha Romeijn

Back To Top