Bemiddeling bij scheiding of beëindiging van relatie

 

Als u uit elkaar gaat wordt er tijdens de mediation toegewerkt naar vastlegging van de onderlinge afspraken tussen u als ex-partners (convenant) en tevens tussen u als ouders als u samen kinderen heeft (ouderschapsplan).

Als er sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap met kinderen moet er nog een verzoekschrift worden ingediend bij de rechtbank inclusief het ouderschapsplan en het convenant. Zodra de rechtbank een beschikking heeft afgegeven en deze beschikking is ingeschreven in het register van de burgerlijke stand, bent u officieel gescheiden of is uw geregistreerd partnerschap ontbonden. Onze advocaat kan deze gerechtelijke procedures voor u voeren. Daarmee kunnen wij u dus gedurende het hele proces van begin tot einde begeleiden.

Scheiding en kinderen

Als ouders uit elkaar gaan, heeft dit grote impact op kinderen. Ook voor de kinderen is dit vaak een emotionele tijd. Naast het regelen van een ouderschapsplan en alimentatieverplichtingen, is het ook goed om extra aandacht te geven aan de gevoelens van het kind. Juist in deze situatie zijn kinderen extra kwetsbaar.

Winters Mediation heeft tijdens het mediationtraject speciale aandacht voor kinderen. Door te werken met eigen kindgesprekken en eventueel een kindertherapeut, kunnen wij de begeleiding bieden die een kind nodig heeft. Zo geven wij ze de mogelijkheid hun verhaal te vertellen, helpen wij bij de emotionele verwerking van de scheiding en alle praktische veranderingen die dit met zich mee brengt.

Villa Pinedo

Kijkt u eens op Villa Pinedo voor meer informatie over kinderen en scheiden. Villa Pinedo is er om ouders bewust te maken van wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat. Met deze informatie kunt u handelen in het belang van het kind. Daarnaast is er ook veel informatie op de site voor de kinderen zelf te vinden. Kinderen kunnen hier terecht voor tips en advies, lezen over ervaringen van anderen en laten horen wat zij denken, voelen en vinden van de scheiding van hun ouders.