skip to Main Content
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62

Een scheidingsadvocaat weet dat u door een moeilijke periode gaat bij een echtscheiding en houdt hier rekening mee. Wij bieden juridische hulp bij scheidingen, zodat u de praktische en financiële zaken goed afhandelt voor uzelf, uw partner en uw kinderen. Onze praktijk nabij Deventer ligt midden in de natuur; een perfecte omgeving om tot rust te komen en alle zaken op een rijtje te zetten, zodat u heldere, werkbare afspraken kunt maken met uw ex-partner. Naast onze echtscheidingsadvocaat kunt u ook bij ons komen voor mediation en de zogenaamde collaborative divorce. Hierbij staat u niet tegenover elkaar in de rechtszaal, maar probeert u gezamenlijk en op harmonieuze manier een oplossing te vinden.

  • Gratis intakegesprek van een half uur
  • Ook ’s avonds afspraken mogelijk
  • Ook mediation en overlegscheiden mogelijk
  • Lid van vFAS en VvCP

Maak een afspraak met onze scheidingsadvocaat nabij Deventer, Lelystad, of Zutphen.

winter-mediation

Tegemoetkoming in de kosten

De kosten van een scheidingsadvocaat hoeft u soms niet helemaal zelf te betalen. Als u een laag inkomen en vermogen heeft, dan komt u in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding. Bekijk aan welke voorwaarden u moet voldoen om een toevoeging te krijgen voor de kosten.

Het echtscheidingsproces

De echtscheidingsadvocaat start het proces voor u na het intakegesprek en helpt u alle zaken met uw ex-partner goed te regelen. Hierbij doorlopen we een paar stappen om het proces in goede banen te leiden.

Gudrun Winters

drs. Gudrun Winters
MfN-geregistreerd echtscheidingsmediator en -advocaat, lid van vFAS en VvCP

0570 – 24 41 60
info@winters-mediation.nl

Winters Mediation
Dommerholtsweg 13
7215 EH Joppe

Gudrun

Echtscheidingsrecht

Een echtscheiding is vaak een emotionele gebeurtenis voor beide ex-partners. Ook kinderen die hierbij betrokken zijn hebben het moeilijk als hun ouders gaan scheiden. Daarom helpt Winters-Mediation u een goed werkende oplossing te vinden voor alle zaken die bij een scheiding komen kijken, zoals:

  • Verdeling van bezittingen en schulden
  • Partner- en kinderalimentatie
  • Een eigen onderneming
  • Ouderschapsplan
  • Verzoek tot echtscheiding indienen
  • Co-ouderschap of omgangsregeling

Wilt u meer weten over onze juridische hulp bij een echtscheiding? Neem dan contact met ons op via  0570 – 24 41 60. De afspraken vinden vaak plaats in onze praktijk nabij Deventer, maar u bent ook welkom bij ons in Lelystad of Zutphen.

Kosten

Het echtscheidingstraject start altijd met een intakegesprek in onze praktijk nabij Deventer, waarvoor u de eerste 30 minuten niets hoeft te betalen. U kunt uw verhaal kwijt bij de advocaat en bespreekt uw situatie.

Verzoek tot echtscheiding indienen

Voordat u kunt scheiden moet u een gemeenschappelijk of eenzijdig verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Uw scheidingsadvocaat dient het verzoekschrift voor u in. Bij een gezamenlijk verzoek zijn u en uw ex-partner het al eens over de voorwaarden en heeft u afspraken gemaakt, zodat u na de scheiding apart van elkaar verder kunt.

Overleg tussen beide advocaten

Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding schakelen beide partijen een advocaat in. Deze bespreken de wensen van hun cliënt met elkaar en proberen op deze manier een oplossing te vinden voor zaken die u niet zelf met uw partner heeft kunnen afstemmen. Indien de advocaten er samen uitkomen, dan hoeven ze geen gerechtelijke procedure te starten.

Gerechtelijke procedure

Wanneer de scheidingsadvocaten er onderling niet uit komen, starten ze een gerechtelijke echtscheidingsprocedure. U en uw ex-partner mogen dan met behulp van beide advocaten uw situatie voorleggen aan de rechter in een zitting. Elk punt waarop u het niet eens kunt worden met uw partner, komt ter sprake en mag u verdedigen.

Hoger beroep

Enkele weken na de behandeling van de rechtszaak doet de rechter uitspraak. Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u ervoor kiezen om in hoger beroep te gaan en de uitspraak van de rechter aan te vechten. Uw advocaat bekijkt voor u of dit zin heeft en adviseert u over de eventuele stappen die u kunt nemen.

Mediation

Gudrun Winters is niet alleen scheidingsadvocaat, maar ook een ervaren scheidingsmediator. Dit wil zeggen dat ze om de tafel gaat met u en uw partner om heldere en werkbare afspraken te maken voor beide partijen. Bij een echtscheiding spelen emoties een belangrijke rol en de mediator maakt onenigheden bespreekbaar om tot de kern van het probleem te komen.

Overlegscheiden

Wilt u besparen op de kosten van uw echtscheiding, dan is overlegscheiden, ook wel collaborative divorce genoemd, een goede optie. U en uw ex-partner schakelen allebei een eigen scheidingsadvocaat in en gezamenlijk schakelt u een coach in die de scheiding begeleidt. Een financieel expert of kindercoach is optioneel, afhankelijk van uw wensen en behoeften.

Waarom een mediator inschakelen?

Een mediator is goedkoper dan een scheidingsadvocaat, omdat u de kosten deelt met uw ex-partner. Bovendien kunt u aan het einde van een mediationtraject prima samen door een deur, terwijl een gerechtelijke procedure vaak kwaad bloed zet bij beide partijen. Heeft u kinderen, dan heeft een mediator de voorkeur boven een scheidingsadvocaat, omdat er meer begrip is voor de ander en u daardoor als ouders beter contact kunt onderhouden over uw kind.

Waarom een overlegscheiding?

U kunt in elke situatie het overlegscheidingstraject ingaan. Deze methode biedt vooral voordelen aan ondernemers en mensen met kinderen. De coach houdt namelijk de belangen van uw bedrijf en uw kinderen in het oog. De ingeschakelde specialisten bekijken de situatie van beide kanten en helpen u de beste oplossing te vinden. Zo weet u zeker dat u zich bij het maken van beslissingen niet laat leiden door de emoties die hoog kunnen oplopen bij een echtscheiding.

Vragen over scheiden?

Bel  0570 – 24 41 60 voor meer informatie over scheiden en alle zaken die hierbij komen kijken. Onze scheidingsadvocaten helpen u graag verder.

Back To Top