skip to Main Content
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62

Gespecialiseerde advocaat voor uw echtscheiding en overige familierechtaangelegenheden

Schakel een familierecht advocaat in bij een echtscheiding om de praktische en financiële zaken goed te regelen met uw ex-partner. Uit ervaring weten we dat veel conflicten ontstaan door pijn, verdriet en boosheid en dat het belangrijk is om deze gevoelens te erkennen. Advocaat Gudrun Winters heeft jarenlange ervaring met echtscheidingen en andere familierecht aangelegenheden en helpt u met de juiste procedures. Zo vormen we de basis voor een nieuwe toekomst.

 • Gratis intakegesprek van 30 minuten
 • Afspraken in de avond of overdag
 • Gespecialiseerd familierecht advocaat
 • Aangesloten bij de vFAS en VvCP
 • Ook mediation en overlegscheiden mogelijk
 • Specialisatie in afwikkeling scheiding ondernemers

Maak direct een afspraak met de familierecht advocaat nabij Deventer. Een afspraak in Zutphen of Lelystad behoort ook tot de mogelijkheden.

Wij zijn aangesloten bij:

Aangesloten_nieuw

Onze familierecht advocaat in Deventer

drs. Gudrun Winters
MfN-geregistreerd mediator en familierecht advocaat, aangesloten bij vFAS en VvCP

0570 – 24 41 60
info@winters-mediation.nl

Winters Mediation
Dommerholtsweg 13
7215 EH Joppe

Gudrun Winters is mediator en familierecht advocaat in Deventer, Zutphen en Lelystad. Ze is lid van de vFAS, VvCP en MfN-geregistreerd. Gudrun heeft al meer dan 20 jaar ervaring en heeft zich in de loop der tijd steeds meer gespecialiseerd in familierecht. Ze ziet complexe conflicten als een uitdaging en weet hoe ze conflicten doorbreekt en oplost.

Personen- en familierecht

Veel cliënten komen bij de familierecht advocaat om een echtscheiding in gang te zetten. Familierecht omvat echter nog veel meer familiaire aangelegenheden. U kunt daarom ook bij ons terecht bij:

 • Ontbinding van geregistreerd partnerschap
 • Beëindiging van samenlevingscontract
 • Verdeling en verrekening van gemeenschap van goederen
 • Erkenning of ontkenning van vaderschap
 • Voogdij en omgangsregeling met kinderen
 • Alimentatie

Heeft u te maken met een van deze familie-aangelegenheden en wilt u een familierecht advocaat inschakelen? Neem dan contact op met Winters Mediation. Wij hebben een groot netwerk van dienstverleners in de omgeving die aanvullende diensten verlenen, zoals notarissen en fiscalisten. Als u aanvullende diensten nodig heeft, dan helpen wij u hier ook bij.

Kosten familierecht advocaat nabij Deventer

Elk traject start met een intakegesprek. De eerste 30 minuten van dit gesprek zijn geheel gratis, zodat u de situatie kosteloos met de familierecht advocaat in Deventer kunt bespreken. Het is ook mogelijk om een afspraak in Zutphen of Lelystad te maken.

Bijdrage in de kosten

In veel gevallen kunt u een tegemoetkoming in de kosten van een familierecht advocaat krijgen. Dit geldt wanneer uw inkomen en vermogen onder een bepaalde grens vallen. U betaalt wel een eigen bijdrage, maar een gedeelte van de kosten hoeft u niet te betalen. Hoe hoog de tegemoetkoming is, is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en eigen vermogen.

Wat doet een familierecht advocaat bij een echtscheiding?

Bij een echtscheiding heeft u altijd een advocaat nodig die het echtscheidingsverzoek indient bij de rechter. U kunt samen een advocaat in Deventer inschakelen om het verzoek in te dienen. Heeft u geschillen met uw ex-partner over bijvoorbeeld de verdeling van goederen, de waarde van uw onderneming, de alimentatie of de zorg voor de kinderen, dan dient u elk een eigen familierecht advocaat in te schakelen.

Verzoek voor echtscheiding indienen

De familierecht advocaat dient het verzoek voor echtscheiding in bij de rechter. Dit verzoek kan eenzijdig zijn of een gezamenlijk besluit van u en uw partner. Indien u en uw partner het op alle vlakken eens zijn geworden en u de eigendommen zelf in overleg verdeelt, kunt u één advocaat inschakelen. Bij conflicten die niet opgelost kunnen worden, dient u allebei een eigen advocaat in te schakelen.

De advocaat behartigt uw belangen

Indien u elk een eigen advocaat heeft, dan bespreekt u uw wensen met uw familierecht advocaat. Uw partner doet hetzelfde met zijn advocaat, waarna de advocaten proberen overeen te komen. Elke advocaat behartigt de belangen van zijn eigen cliënt. Komen ze er onderling niet uit, dan starten ze een rechtszaak om de echtscheiding af te handelen.

Echtscheidingsprocedure bij de rechtbank

Bij een echtscheidingsprocedure hakt de rechter op alle beslispunten de knoop door, bijvoorbeeld hoe het gezamelijke bezit wordt verdeeld. Er vindt een zitting plaats waarbij uw familierecht advocaat uw belangen behartigt en de advocaat van de tegenpartij het belang van uw ex-partner verdedigt.

Uitspraak van de rechter

Na de zitting doet de rechter uitspraak. Vaak hoort u de beslissing na enkele weken via uw advocaat. Bent u het niet eens met de uitspraak? Dan is het mogelijk om in hoger beroep te gaan. Uw advocaat dient dit hoger beroep in bij de rechtbank en staat u bij tijdens het proces.

Indien u een gezamelijk verzoek heeft ingediend, krijgt u vaak al binnen een week bericht en hoeft er geen zitting plaats te vinden.

Mediation en overlegscheiden

Veel mensen bellen ons bij een echtscheiding om als advocaat op te treden. Het is echter niet altijd nodig om een familierecht advocaat in te schakelen. Wij informeren u daarom graag over de mogelijkheden van mediation en overlegscheiden.

Samen met de mediator conflicten oplossen

Bij mediation gaat u met een neutrale mediator en uw partner in gesprek om afspraken te maken. Omdat de mediator zich onpartijdig opstelt, helpt hij u een duurzame en goed werkbare situatie voor beide partijen te bereiken. We maken boosheid en conflicten bespreekbaar en inzichtelijk. U deelt de kosten van een mediator met uw partner, zodat u aanzienlijk minder betaalt voor mediation dan voor een familierecht advocaat.

Overlegscheiden zonder rechtszaak

Overlegscheiden vormt een middenweg tussen mediation en een rechtszaak. U en uw partner hebben allebei een advocaat en u schakelt samen (een) onafhankelijke derde(n) in, zoals een jurist, psycholoog of fiscalist. Met dit gezelschap bespreekt u de conflicten en bereikt u een oplossing die voor beide partijen goed werkt. Dit is vooral interessant wanneer u een bedrijf of vermogen van meer dan € 25.000,- moet verdelen met uw ex-partner.

Meer informatie over familierecht advocaat Deventer

Neem contact met ons op voor het inschakelen van een familierecht advocaat nabij Deventer of voor meer informatie. Bel  0570 – 24 41 60 of vul het contactformulier in.

Back To Top