Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Twee keer knal?

Scheiding: welke rol heeft mijn kind?

 

Stel je de volgende situatie eens voor. Je wordt gevraagd met je ogen dicht een ballon tegen je buik te houden. Je hoort om je heen veel geluiden en wacht in spanning af wat er gaat gebeuren. Plots wordt jouw ballon kapot geprikt. Je schrikt en opent je ogen. Vervolgens wordt gevraagd of je opnieuw je ogen dicht wil doen en een nieuwe ballon tegen je buik te houden. Je wacht in spanning af op de tweede knal. De spanning word je bijna teveel als je opnieuw veel geluiden om je heen hoort, maar dan hoor je de tweede knal. Je schrikt weer, ook al voelde je dat deze knal zou komen.

 

Het voorgaande geeft weer hoe kinderen zich kunnen voelen in een echtscheidingsprocedure, als ouders hun kinderen gaan vertellen dat zij gaan scheiden. Voor een kind betreft het een enorme klap en daarna krijgt het kind opnieuw een klap wanneer meer bekend wordt over de scheiding. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld de verblijfplaats van de kinderen.

Alle kinderen zijn anders en hun ontwikkeling hangt af van allerlei factoren, zoals de omgeving en het gezin. Een scheiding hakt erin, altijd.

 

Het is daarom belangrijk om de positie van kinderen in een echtscheidingsprocedure te verbeteren. Tegenwoordig is in de praktijk sprake van een groeiend aantal scheidingen, waarbij in vele echtscheidingen minderjarige kinderen betrokken zijn. De kinderen die betrokken raken bij een dergelijke echtscheidingsprocedure zijn kwetsbaar. Gespecialiseerde personen, zoals mediators, kunnen aan de hand van hun deskundigheid en betrokkenheid samen met de ouders en hun kinderen mogelijkheden bespreken om zoveel mogelijk rekening te houden met de kinderen.

 

Momenteel onderzoek ik, Anne (vierdejaars student HBO-Rechten), voor Winters Mediation hoe het kantoor ouders en hun kinderen nog beter kunnen ondersteunen tijdens hun echtscheiding. Daarvoor heb ik jouw hulp nodig!

Op welke manier willen jullie als ouders worden bijgestaan om de kinderen op een positieve manier te betrekken in deze procedure en het ouderschapsplan? Wat zou je tijdens de echtscheidingsprocedure als ouder graag toegelicht willen hebben? Welke informatie zou je willen en op welke manier zou je deze informatie willen krijgen? Graag zou ik willen achterhalen waar jij als ouder behoefte aan hebt en waarmee een mediator zou kunnen helpen om de positie van jullie kinderen te verbeteren. Het is van belang te kijken op welke manier een mediator handvatten kan geven voor wat betreft het omgaan met de betrokkenheid van hun kinderen tijdens een echtscheidingsprocedure.

 

Wij horen graag van jou het antwoord op voorgaande vragen. Ook horen we graag ervaringen die juist wel of niet prettig zijn of waren. Jouw eigen tips en gedachten helpen ons!

Als je het niet prettig vindt om hieronder te reageren kun je uiteraard ook een reactie sturen naar stagiaire@winters-mediation.nl

 

 

Mijn naam is Anne en ik zit in het vierde studiejaar van HBO-Rechten. Voor mijn afstudeeropdracht krijg ik de gelegenheid om stage te lopen bij Winters Mediation te Joppe (Gelderland). Mevrouw G. (Gudrun) Winters is mijn begeleider vanuit het kantoor Winters Mediation. Ik onderzoek op welke manier ouders tijdens een echtscheidingsprocedure geholpen kunnen worden voor wat betreft hun kinderen. Ik hoop jullie reacties (anoniem) te kunnen gebruiken voor mijn onderzoek.

 

 

 

 

Back To Top