Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Gastles HBO Rechten : kost mediation in veel gevallen maar € 53,00 per persoon??

 

 

Op 27 maart 2018 heeft Gudrun Winters een gastcollege gehouden voor de 1ejaars studenten van de opleiding HBO-Rechten aan het Saxion te Enschede. Ik, als toekomstige stagiaire, mocht haar helpen met de technische kanten van de presentatie.

De studenten vonden het erg interessant om meer te weten te komen over wat mediation inhoudt en hoe mediation precies in zijn werk gaat. De studenten hadden bepaalde informatie nodig om een schoolopdracht goed uit te kunnen voeren.

Een mediator is een onafhankelijke en professionele bemiddelaar die helpt om een juridisch probleem op te lossen. Een mediator is dus geen eenzijdige belangenbehartiger, zoals een advocaat. Voor mensen is het erg prettig en een grote meerwaarde als de mediator ook over juridische kennis beschikt en een netwerk heeft. Via dat netwerk kan makkelijk bijvoorbeeld een coach of belastingkundige worden ingeschakeld als dat nodig is. Mediation wordt steeds meer bekend onder de mensen. Het is belangrijk dat mensen weten wat mediation is en wanneer mediation gebruikt kan worden.

Veel studenten wisten niet dat een mediation voor veel mensen in totaal maar €53,00 per persoon kost. Natuurlijk is mediation niet alleen belangrijk omdat het een goedkopere oplossing is, maar ook omdat  mensen na het traject bij een mediator vaak weer fatsoenlijk met elkaar om tafel kunnen, dit in tegenstelling tot een procedure bij de rechtbank.

 

Kimly Eissink

Stagiaire

Back To Top