Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

De verleiding van de overlegscheiding

Enkele weken geleden is Gudrun Winters, onze advocaat-mediator, aanwezig geweest bij de CollaborativeDivorcedag in Breukelen.  Zij is daar meer te weten gekomen over een redelijk nieuwe manier van scheiden: de ‘overlegscheiding’. Een team van specialisten op verschillende gebieden werkt  aan een totaalregeling voor uw scheiding. Het team staat onder leiding van een coach. Deze manier van scheiden in overleg is in het bijzonder geschikt voor ondernemers of vermogende particulieren.

Op de CollaborativeDivorcedag waren verschillende professionals aanwezig, waaronder financiële experts, advocaten en (kinder)deskundigen. Gudrun geeft aan dat zij het erg leerzaam vond om te horen hoe andere professionals het overlegscheidingstraject doorlopen, hoe zij de samenwerking ervaren en wat het grootste belang is van deze manier van scheiden. Overlegscheiden levert voor beide partners veel voordelen op.

Ons kantoor is al enige tijd lid van de vereniging van Collaborative Professionals, de vereniging die achter het concept zit.  Toch merken wij dat onze cliënten vaak niet weten wat een overlegscheiding is. Of waar het verschilt van mediation. Wij geven u een korte uitleg, want misschien is deze manier van scheiden wel wat voor u?

Als u kiest voor een overlegscheiding  hoeft u niet naar de rechter, het is sneller en goedkoper dan procederen.  Tijdens een overlegscheiding hebben beide partners hun eigen advocaat, die hun belang behartigt. De advocaten brengen voor elke partij hun deskundigheid in. Het is hen verboden als advocaat op te treden; ook later mogen zij geen procedure beginnen voor een partij. De advocaten werken namelijk voor het team. Als team. De reden daarvan is openheid. In alle openheid bespreekt het team de mogelijke oplossingen en de voor – en nadelen daarvan.

U wordt tijdens een overlegscheiding begeleid door een deskundig team van advocaten, een (kinder)coach en financieel expert. Alle deskundigen zijn lid van de vereniging van overlegscheidingsdeskundigen. Deze vereniging geeft alle deskundigen speciale trainingen en opleidingen. Kwaliteit van alle professionals is daarmee goed verzekerd.

Tijdens het traject staan de ouders en kinderen centraal. Alles komt op tafel in alle openheid. Door die openheid ontstaat ruimte voor de beste oplossing naar tevredenheid van ieders belangen.

Is overlegscheiden wat voor u? Winters Mediation kan u advies geven over welke manier van scheiden het beste bij u past.  Wij hebben professionals in huis op het gebied van zowel advocatuur, mediation als overlegscheiding. Voor meer informatie over overlegscheiding gaat u naar de speciale tab op onze website winters-mediation.nl of bel naar  0575-541857 / 06-24373295.

Back To Top