Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Veel belangstelling voor ‘Dag van de Scheiding’

Vele honderden mensen kwamen vrijdag 8 september af op de ‘Dag van de Scheiding’. De ‘Dag van de Scheiding’ is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen.

In heel Nederland hadden advocatenkantoren de deuren geopend. Ook Winters Mediation uit Joppe deed mee. Belangstellenden konden op deze dag kennismaken met advocaten en scheidingsmediators en vrijblijvend meer informatie krijgen over scheiden en mediation.

Mensen die 8 september niet in de gelegenheid waren om langs te komen of het te druk vonden bieden wij nog tot 8 oktober aanstaande de mogelijkheid om telefonisch een afspraak te maken voor een gratis informatiegesprek van een halfuur.

Angst

Met de dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. ‘Uit recent landelijk onderzoek blijkt dat meer dan 40% van de gescheiden mensen vooraf angst had om te gaan scheiden. Ze zijn vooral bang voor de gevolgen voor de kinderen en hun persoonlijke financiën’, vertelt Gudrun Winters van Winters Mediation.

‘Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met goede begeleiding op een duurzame en respectvolle manier uit elkaar kunnen gaan’, zegt Dianne Kroezen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. ‘Als je je goed laat begeleiden en het zorgvuldig regelt met elkaar, hoeven beide partners en kinderen geen schade op te lopen.’

 

Zevenhonderd kantoren

Winters Mediation dat lid is van de vFAS, was één van de zevenhonderd kantoren in Nederland die meededen aan de Dag van de Scheiding. Er is ook een speciale website opgezet met betrouwbare informatie over scheiden en mediation. Op www.verder-online.nl zijn onder meer achtergrondverhalen te lezen en stappenplannen te downloaden.

Back To Top