Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Eerste Nederlandse hoogleraar Mediation (VU) vindt echtscheidingsmediators helden

Sinds kort heeft Nederland de eerst hoogleraar Mediation.  Hij doet aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit van Amsterdam onderzoek naar hoe het vak van mediator in de toekomst nog beter kan worden uitgeoefend.

Ik kwam drie mooie en rake quotes tegen in het onderstaande interview dat met hem heeft plaatsgevonden en dan heb ik het niet over de passage waarin hij echtscheidingsmediators echte helden noemt ;-), maar over deze twee, waaruit blijkt dat hij van mening is dat er nog een wereld te winnen is voor deskundige mediators :

  • “De jurist van de toekomst geeft niet alleen vorm aan de rechtsstrijd, maar ook aan de rechtsvrede en kan zijn cliënten bijstaan in het voorkomen, hanteren en oplossen van conflicten.”
  • “Veel juristen denken inhoudsgericht: er is een casus en die moet worden opgelost, maar bij mediation gaat het om het proces. Als je een mediation bijwoont, dan zie je de mensen aan tafel, hoor je wat hun motieven zijn en je ziet hoe de mediator het proces leidt. Hij werkt niet naar een specifieke oplossing toe, maar probeert de voorwaarden te creëren voor een door partijen gedragen oplossing.”
  • “Voor de jurist van de toekomst gaat het niet meer alleen om het vinden van de juiste juridische oplossing; er is een heel palet aan oplossingen waar ze gebruik van kunnen maken”.

hier vind je de link naar het hele interview:

https://www.beroepsopleiding.advocatenorde.nl/index.php/nieuws-archief/295-interview-dick-allewijn-aanwezigheid-advcaat-bij-mediation-belangrijk

Back To Top