Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Terugkijken en vooruit zien

Terugkijken en vooruit zien

De tijd rondom de jaarwisseling is er een om balansen op te maken. Van het jaar. Alle mooie en minder mooie dingen. Goede voornemens.

Veel mensen staan dan ook stil bij hun relatie. Tijd om stil te staan bij sluimerende gevoelens. Een balans opmaken van je relatie. Behulpzaam daarbij kunnen de zogeheten Bouwstenen van Steenwegen zijn. Grof gezegd zijn er vijf bouwstenen waarop een stevige basis in een relatie steunt.

Check alvast via onderstaande vragen hoe het met jullie basis zit:

  1. Kun je jezelf zijn in de relatie?
  2. Mag en kun je gevoelens vrij uiten?
  3. Zijn jullie empathisch? M.a.w kun je je in de gevoelens en situaties van je partner inleven en omgekeerd? Vinden jullie steun bij elkaar in crisissituaties?
  4. Is er voldoende intimiteit en houdt je partner rekening met jouw behoeftes?
  5. Is er voldoende tijd voor jezelf en voor elkaar?

Soms geven de antwoorden op deze vragen je inzicht waar je aan kunt werken. Soms helaas geeft het de bevestiging dat het niet goed gaat tussen jullie en leidt het tot de conclusie dat je niet meer met je partner verder wilt gaan. Niet samen oud wilt worden. Een nare conclusie, maar met deskundige hulp van een ervaren mediator die daarnaast ook juridisch expert is op het gebied van echtscheiding, kun je gelukkig ook op een goede manier uit elkaar. Samen. Een overlegscheiding in plaats van een vechtscheiding.

Maak kennis met Winters Mediation via een gratis intakegesprek. Een goed voornemen.

Back To Top