Ga naar hoofdinhoud
Hengelo: 074 700 21 07
Zutphen: 0575 54 18 57
Deventer: 0570 24 41 60
Lelystad: 0320 32 01 62
Lochem: 0575 54 18 57

Toga aan de wilgen

De eerste stap is gezet, mijn toga hangt aan de wilgen. Tot voor kort was ik advocaat bij een kantoor in Winterswijk. Sinds 1 september heb ik mijn eigen kantoor voor Mediation en Familierecht: Winters Mediation. Een spannende stap, maar eentje die ik met veel enthousiasme neem.

Ik heb in mijn werk te veel echtscheidingen meegemaakt die eindigden in een vechtscheiding. Uit elkaar gaan is een pijnlijk en emotioneel proces, maar met de juiste begeleiding kan dit ook op een goede manier gaan. Daarom heb ik voor mediation gekozen en heb ik de opleiding tot echtscheidingsmediator gevolgd.

Wat ik mooi aan mediation vind, is dat we op zoek gaan naar de gezamenlijke belangen. Dus van een conflictsituatie werken we naar een oplossing. Eentje waar iedereen tevreden mee is en met zorg voor alles wat gezamenlijk dierbaar is. Daarvoor is het belangrijk dat je in alle rust naar een situatie kan kijken.

Ik heb het geluk dat mijn kantoor is gevestigd in een bosrijke en groene omgeving. Die omgeving maakt dat je letterlijk tot rust komt. Even weg uit de hectiek van alledag. Even boven alle ellende hangen. En van daaruit verder kijken. Ik breng graag het groter geheel voor mijn cliënten bij elkaar. Ook wil ik graag dat mijn cliënten goed geïnformeerd zijn en zich ook goed geïnformeerd voelen. Daardoor kunnen zij gezamenlijk tot een oplossing komen om op een goede manier uit elkaar gaan. Zodat zij, apart van elkaar, positief de toekomst tegemoet kunnen treden.

Mijn toga hang ik niet helemaal aan de wilgen. Ik blijf naast mediator ook advocaat. In die rol kan ik mijn cliënten namelijk goed informeren over alle juridische aspecten die komen kijken bij een scheiding. Ook kan ik de gerechtelijke procedures voeren en ervoor zorgen dat de rechtbank de voor een echtscheiding benodigde beschikking afgeeft. Ik kan dus het hele proces van begin tot einde begeleiden.

Gudrun Winters

Back To Top